По думите на Кирил Петков Атина е съгласна заедно да водим разговори с ЕК по темата

Ново напрежение между „Продължаваме Промяната” и служебното правителство на тема „Енергетика”.  Причината - в Народното събрание съпредседателят на партията Кирил Петков съобщи, че е разговарял с министъра на енергетиката на Гърция. Петков заяви пред депутатите, че е получил съгласие за нови общи преговори с Европейската комисия по темата за намаляване на въглеродните емисии и затваряне на въглищни централи. Министърът на енергетиката Росен Христов обвини Петков, че е предизвикал напрежение в отношенията между двете страни.

„Тази сутрин министърът на енергетиката на Гърция каза,че е съгласен да започнем разговор на регионално ниво да имаме по- голяма сила. България, Гърция и Румъния...три гласа в Европа и в Брюксел са повече от един. Важно е, ако искаме успех, а не политическо маневриране”, посочи Кирил Петков.

„Той е силно разстроен за това, че се спекулира с неговото име по такъв начин. Телефонното обаждане е прието от любезност и с ясното съзнание, че Кирил Петков не представлява България, съответно не се е ангажирал с никакви ангажименти, нито лични нито държавни”, посочи от своя страна енергийният министър Росен Христов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова