От самото начало на двубоя на Род Лейвър Арина стана ясно, че миналогодишният победител има сериозен физически проблем

Действащият шампион на Australian Open Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на тазгодишното издание на турнира, след като загуби от американеца Макензи Макдоналд с 4-6, 4-6, 5-7. Испанецът бе измъчван от контузия в бедрото, поради която почти не можеше да се движи в голяма част от двубоя.

КУРИОЗ: Откраднаха ракетата на Надал по време на мач (ВИДЕО)

От самото начало на двубоя на Род Лейвър Арина стана ясно, че миналогодишният победител има сериозен физически проблем, като с течение на времето той се влоши и въпреки че Рафа поиска медицински таймаут в края на втория сет, проблемът в бедрото не му позволяваше да играе. Все пак Надал реши да не се отказва и да довърши мача, като дори взе пет гейма в третия сет, но в крайна сметка загуби след два часа и 32 минути игра.

Въпреки ситуацията, рекордьорът по титли от Големия шлем показа завидни умения от място и завърши с 42 печеливши удара срещу 31 непредизвикани грешки, но 63-ят в света Макдоналд бе търпелив и спокоен, като реализира 42 уинъра срещу 22 грешки. 

По този начин Макдоналд се класира за третия кръг в Мелбърн, където ще срещне японеца Йохишито Нишиока или квалификанта от Чехия Далибор Свърчина. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС