И как кметовете на двете общини коментираха случая

Общините Благоевград и Симитли в спор за подхвърлени бездомни кучета. Властите в Благоевград ненадейно установили, че в града се разхождат кучета "туристи" от Симитли.

„Кучетата си имат марка. Когато са получени сигналите, при проверка на ушната марка се установява, че са от Симитли”, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов.

„Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да се преместят. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини”, заяви Стоянов.

Кметът на Симитли през официалния канал на общината написа: „Уважаема Община Благоевград, моля да не ни крадете любимците и после да се оплаквате в областната дирекция. Моля, върнете ни кучетата, те са атракция в нашия град. Всеки ден децата си играят на градския площад с тях. Те са техните любимци. Какъв човек е този, който ги откъсва от естествената им среда и от любовта на децата. Община Симитли обгрижва своите любимци и за нас, жителите на общината, това е кражба на любимци. Моля върнете ни ги”, написа кметът на Симитли Апостол Апостолов.  

„Ще върнем едното куче. За другото има осиновител. Готов съм да му върна много кучета, ако иска”, заяви Илко Стоянов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.