В пловдивския квартал липсват контейнетри за боклук и има незаконни сметища

След сезиране на главния прокурор на Иван Гешев от жители на Пловдив е била разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която е била извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив. След като тя е приключила, са били установени нормативни и фактически разминавания, свързани с липсата на контейнери за смет в квартал "Столипиново“ в Пловдив. При проверката са събрани данни и за наличието на много незаконни сметища в същия район.

С разпореждане на Окръжна прокуратура-Пловдив е била уведомена Община Пловдив за предприемане на незабавни действия и изготвяне на план с оглед на осигуряване на нормални битови условия в кв. „Столипиново“.

С оглед констатираното от прокуратурата от днес, 23 март 2023 г., до неделя, 26 март 2023 г., общината е предприела мащабни действия за поставяне на контейнери за смет и за цялостно почистване на квартала, които се извършват и в момента. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС