Камера в църквата е заснела посегателствата

Посетители на Шияковския манастир отмъкнаха пари от кутиите за дарения. На кадри от камерите за видеонаблюдение се вижда как мними вярващи влизат в църквата, кръстят се, палят свещ, а след това умело извършват кражбата. 

„След втория, третия случай започнахме да наблюдаваме хората, които идват. Бяхме принудени да сложим видеонаблюдение. След като заснехме крадците, веднага предадохме записите на полицията”, разказа в ефира на „Здравей, България” представител на храма.

С много усилия и средства – лични и от дарения, хора от Костинброд се грижат за Шияковския манастир от години.  "Това, което мен ме притеснява е, че тези групи, не са посещавали най-вероятно само този манастир", споделя местен жител.

 

Не е ясно дали различните групи обирджии работят заедно. От полицията потвърдиха за NOVA, че извършителите на първата кражба са установени. Все още обаче се издирват двамата мъже и жената, извършили втората. Жители на Костинброд призовават, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал в МВР.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.