ПП-ДБ обяви, че отлага разговорите. ГЕРБ-СДС отрекоха

Напрежение около срещата на Мария Габриел с „Продължаваме Промяната - Демократична България”. Номинираната за премиер с първия мандат на ГЕРБ-СДС започва разговори в парламента в търсене на подкрепа за кабинет. Първият от тях беше планиран с ПП-ДБ.

ГЕРБ-СДС издигна Мария Габриел за премиер с първия мандат. Тя търси подкрепа от партиите на срещи (ОБЗОР)

От „Продължаваме Промяната - Демократична България” обаче обявиха, че първоначално насрочената среща за утре се премества за петък - 12 май, за да „могат да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев”.

Последва реакция от ГЕРБ-СДС, които посочиха, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и кандидатът за премиер Мария Габриел ще очакват представителите на ПП-ДБ утре в 10:00 ч. в Народното събрание.

Евелина Славкова: Името на Мария Габриел не променя изобщо ситуацията

„Доколкото ни е известно, в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха”, подчертаха от ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.