Това каза лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС

"Това е демонстрация на несериозно и неуважително отношение на коалицията, която от "Има как" се првърна в "Няма пък", заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод неявяването на представители на ПП-ДБ на уговорената среща с кандидат-премиера Мария Габриел.

Мария Габриел: Ще внесем искане за освобождаване на главния прокурор

Първоначално тази среща бе насрочена за днес, но вчера коалицията съобщи, че се отлага за петък следобед, за да могат да се включат намиращите се в чужбина Кирил Петков и Асен Василев. В отговор късно снощи пресцентърът на ГЕРБ пусна съобщение: "Ръководството на ПГ на ГЕРБ - СДС и кандидатът за премиер Мария Габриел ще очакваме представителите на ПП-ДБ утре в 10:00 часа в зала “Запад” на Народното събрание. Доколкото ни е известно, в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха".

Днес кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел трябва да разговаря с всички политически сили без "Възраждане", тъй като партията не одобри кандидатурата ѝ. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова