Всички изтъкват силния характер, таланта, човечността и честността й

Близки и приятели си казаха последно сбогом с легендарната актриса Емилия Радева. Поклонението се проведе в храма „Свети Седмочисленици” в София. Актрисата почина на 11 май, на 90-годишна възраст.

СНИМКИ ОТ ОПЕЛОТО НА ЕМИЛИЯ РАДЕВА ВИЖТЕ ТУК

Емилия Радева оставя своята следа в българското кино с ролите си във филмите „Матриархат", „Иконостасът", „Сиромашка радост" и сериала „Дом за нашите деца".

„Нейният живот е изпъстрен с много артистичност, веселба, позитивност, борбеност и най-вече всеотдайност в професията и в приятелството”, каза Камелия Тодорова, певица и киноактриса. 

„Наистина мисля, че това е непрежалима загуба, по простата причина, че много рядко, не само в нашата професия, се раждат примери”, каза актьорън Милен Миланов.

През 2003 година Емилия Радева получава орден Стара планина – I степен „за приноса си за развитието на българското изкуство и култура“. А през 2013 година е наградена с „Аскеер“ за цялостно творчество. Тя обаче няма да бъде забравена и извън сцената.

„Емилия просто е един човек, който събираше в себе си толкова много и толкова различни качества. Тя беше прекрасен колега, прекрасен партньор, прекрасен човек. Само си помислете колко дълго време двамата с нейния невероятен съпруг бяха семейство", каза актьорът и телевизионен водещ Петър Вучков и добави, че много неща с положителен знак може да се кажат за Радева. "Много ми е мъчно! Бог да прости Емилия", допълни той.

Нейните приятели ще я запомнят с добротата й, усмивката й и артистичната й натура. „За мен, тя беше ментор. Тя беше много весел човек”, каза Камелия Тодорова.
„Емилия беше човек с изключителен характер. Да не се свени да каже доброто и нямаше никаква пощада, когато трябваше да каже лошото. За да можеш да бъдеш такава личност, трябва да имаш много силен морал”, каза Милен Миланов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook