Това съобщиха от Министерството на правосъдието

Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи изслушване на Иван Гешев и Борислав Сарафов на заседание на Пленума на ВСС в четвъртък, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Миналата седмица министър Зарков пое ангажимент, в рамките на правомощията му, да направи възможното, за да се установят всички факти във връзка с подадения сигнал в прокуратурата срещу главния прокурор от страна на директора на НСлС.

Гешев не се яви на разпит в СГП

В рамките на същото заседание ВСС следва да се произнесе и по допустимостта и редовността на искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор, внесено от членове на прокурорската колегия.

Поканени са всички споменати в сигнала лица - г-жа Даниела Машева, г-жа Десислава Пиронева, г-жа Красимира Филипова, г-жа Пламена Цветанова, прокурорите от ВКП г-жа Ваня Стефанова, г-жа Сийка Милева, административния ръководител на Софийска градска прокуратура г-жа Илиана Кирилова и г-жа Габриела Ненкова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.