През 1990 г. е министър на здравеопазването

На 90-годишна възраст почина лекарят-онколог проф. д-р Иван Черноземски. Това съобщиха близките му. 

Той е бивш директор на Националния онкологичен център. През 1990 г. е министър на здравеопазването. В периода 2000 г. – 2009 г. е член на Съвета на директорите на Специализираната болница за активно лечение по онкология. От 2000 г. до 2006 г. е Национален консултант по онкология. От 2006 г. е член на Висшия медицински съвет към Министерство на здравеопазването.

Проф. Черноземски е носител на ордени „Стара планина” Първа степен, на “Кирил и Методий” Първа степен, на отличието „Лекар на България“, „Медик на годината за цялостен принос в борбата с онкологичните заболявания“. През 2012 г. министърът на здравеопазването връчи на проф. д-р Иван Черноземски, присъдения от СБАЛ по онкология, Златен медал за цялостен принос в областта на онкологията.

Проф. Черноземски има над 200 статии в различни специализирани медицински издания и множество монографии. Опелото ще бъде на 30 май от 11:00 ч. в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.