Те са хванати на бул. „Ботевградско шосе“

Откриха над 40 нелегални мигранти в камион на входа на София. Те са превозвани от българин без шофьорска книжка, който е задържан. Част от бежанците са транспортирани в столични болници заради влошено здравословно състояние.

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Камионът се е движил по АМ "Хемус", а влизайки в София е спрян на "Ботевградско шосе" за проверка от полицейски патрул около 10 часа сутринта. Органите на реда са имали сигнал, че вътре се намират мигранти. Става дума за 43-ма мъже на различна възраст, които са без документи, но са заявили, че са от Афганистан. Освен шофьора е задържан и неговия спътник - също българин. От МВР съобщиха, че и двамата са добре познати на полицията с криминални прояви. А регистрационните номера на камиона са били сменени с такива от друг автомобил.
6-ма от мигрантите са откарани с линейки към лечебни заведения - със симптоми на задушаване. Един от тях е в по-тежко състояние в шокова зала в "Пирогов".

"Тези хора са прихванати още в самото начало на тяхното движение. Следени са през целия път и са спрени на безопасно място. Там, където сме преценили тактически, че можем да ги спрем, без да рискуваме живота и здравето - тяхното, на наши служители и на други хора. Продължаваме доброто взаимодействие с Турция, наситили сме със сили тази територия. Хората, които успяват да проникнат ги залавяме преди да са стигнали до сръбската или до румънската граница'', заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.