Коментар на Мирослав Севлиевски, Любомир Стефанов и Светослав Малинов

ПП-ДБ връща папката с изпълнен мандат на президента Румен Радев. Конституционната процедура започва в 11:00 часа на „Дондуков“ 2. Възможни ли са промени в последния момент?

„Проработи този път парламентарната демокрация. Кризата беше преодоляна по класическия начин – първата и втората парти сформираха коалиция. Не е много политическа, мнозинството са експерти”, коментира политологът Светослав Малинов. По думите му самият факт, че вече ще имаме редовен бюджет, ще бъде подобрение. Относно търсената подкрепа за конституционна реформа той заяви: „Мястото на ДПС не е в правителството, но е в конституционното мнозинство за съдебна реформа”.

ПП-ДБ връща втория мандат на президента изпълнен

„Заявката е голяма. В момента имаме посока, която засега държи заедно първата и втората коалиция. Въпросът е гранд коалицията дали ще бъде чуплива - атаки от главния прокурор и президента могат да я разрушат всеки момент или напротив - ще бъде достатъчно ковка под силата на тези удари и атаки”, допълни политологът Любомир Стефанов. По думите му правосъдната реформа ще бъде гарант и „тези, които не искат да я има правосъдна реформа, ще трябва да я подкрепят, защото осъзнаха факта, че една бухалка в един момент може да ги подкара и тях”, посочи още Стефанов.  

НОВИЯТ ПРОЕКТОКАБИНЕТ: Съмнения около обединението за конституционна реформа с ДПС (ОБЗОР)

"Парламентарната демокрация и българската Конституция работят изключително добре в кризата, която имаме през последните две години и разделението в обществото", коментира бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.