Това става след месеци скандали в пленарна зала

Три месеца след старта на работата в 49-ия парламент и след серия от пререкания партиите дават ход на важно решение – избора на председатели на постоянните комисии. Скандалите в пленарната зала и в кулоарите до момента не доведоха до резултат извън т.нар. „джентълменско споразумение“, според което председателят на НС Росен Желязков имаше правото да определя временни председатели на комисиите.

БЮДЖЕТ 2023 В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА: Депутатите гласуваха финансовия закон на първо четене (ОБЗОР)

По силата на споразумението, след като човек от ГЕРБ-СДС е начело на Народното събрание, председател на правната комисия стана депутат от "Продължаваме Промяната-Демократична България" – а именно Стою Стоев. Първа точка в дневния ред днес са входираните от Десислава Атанасова проекторешения, но в тях не фигурират имена. Съпредседателят на ПП - Кирил Петков – вече обяви, че тежестта в комисиите ще е в полза на ГЕРБ-СДС, след като в Министерския съвет тя лежи върху коалицията ПП-ДБ. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Габриела Винарова