Те са от Софийската градска прокуратура

В Софийската градска прокуратура е постъпил доклад на Върховната касационна прокуратура за установени сериозни нарушения в срочността и ритмичността по общо шест досъдебни производства. Наблюдаващи прокурори по тях са И. П. и С. Х. от Софийската градска прокуратура. Предвид констатациите в доклада на ВКП спрямо двамата магистрати са образувани дисциплинарни производства, които обхващат работата на прокурорите по проверените от ВКП досъдебни производства.

Установиха нарушения на прокурори по делото „Барселонагейт”

Дисциплинарните производства са образувани заради "действие или бездействие, довело до забавяне на досъдебните производства" по случая „Барселонагейт“ .

На 2 юни заради него беше поискан и имунитетът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Засега няма информация от прокуратурата какъв е ходът на разследването. 

Назначена е дисциплинарна комисия в състав от трима прокурори при СГП, която да установи действията на двамата магистрати по делата. Проверката ще обхване както работата им по досъдебните производства, така и натовареността на двамата прокурори в периодите, в които делото е било във фаза на разследване, ползваните от тях болнични дни и отпуски, както и участията им в съдебни заседания и в евентуални ревизионни комисии.

Проверяват прокурора по "Барселонагейт", разпоредил служители да работят извънредно в събота (ВИДЕО)

В срок от два месеца дисциплинарната комисията трябва да изготви доклад за работата на И. П. и С. Х. по шест досъдебни производства.