Коментар на Цветелин Кънчев и Александър Сиди

Макар не малка част от симпатизантите на ПП-ДБ и ГЕРБ да не одобряват компромиса, благодарение на който двете коалиции да избраха най- сетне редовно правителство, мнозинството български граждани са на мнение, че не ни трябват избори, а работещ Министерски съвет.  Рейтингът на правителството също расте през последните дни .

След година управление на президента сега е време да се концентрираме върху качествата на редовния кабинет - как решава проблемите с бедността, с нелегалните мигранти, с войната по пътищата и големите задачи свързани със съдебната реформа, Шенген и еврозоната.

Отговор на въпроса как се справя кабинета, макар да не са минали 100-те му дни, в студиото на „Челюсти” потърсиха лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев и съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

„Челюсти”: Има ли етническа престъпност у нас (ВИДЕО)

„Мисля, че грешно сте задали въпроса. Аз съм категоричен, че кабинетът се справя много добре със задачите, поставени му от Посолството, обаче. Със задачите, поставени му от българските граждани – категорично не се справя. Защото не виждаме нищо у това правителство, което да е направено за хората, което да подобри по някакъв начин техния живот. За този кабинет е много важно да говорим за Украйна, как ще ѝ дадем нещо, което въобще не става. Това е много важна цел на това правителство – да говорим за Украйна”, заяви Александър Сиди.

Той подчерта, че в неделя бил изумен, когато ПП и ДБ показали напъните на 10-годишна съдебна реформа. „Аз съм в шок.  Ако това е била целта на ДБ за промени в Конституцията – направо да се закриват”, подчерта той.

„Първо трябва да си дадем ясна сметка, че няма и два месеца, откакто този кабинет управлява държавата. Не можем да бързаме със заключенията. Има някакви козметични 100 дни, които традиционно се обявяват. Но въпреки че тези два месеца са кратък срок, още на първия месец Евростат отчете, че благодарение на далновидни политики в бюджетната и финансовата сфера, отчитаме ръст от 3,9 на сто. На първо място в ЕС сме по ръст на износа, на първо място по ръст на заплатите, на второ място по ръст на индустриалното производство. Това са данни на Евростат. Така че в тази връзка е добре”, посочи от своя страна Цветелин Кънчев.

Целия разговор гледайте във видеото.