Във Видин 19-годишен преби и острига бившата си приятелка

След малтретирането на Дебора Михайлова - нова вълна от сигнали за фрапиращи случаи на домашно насилие в цялата страна. Във Видин 19-годишен преби и острига 22-годишната си бивша приятелка, въпреки че има заповед да не я доближава. Жертвата говори само пред NOVA, като сподели, че младежът я завел в дома си против волята ѝ. Там я удрял и ритал по цялото тяло. Направил ѝ снимка преди да отреже косата ѝ с ножица, за да си спомня как е изглеждала с дълга.
През сълзи 22-годишната Славка Славчева разказва за ужаса, който е преживяла последните няколко дни.  

„Преди да ме подстриже, ме наби. Изкара един колан и искаше да ме обеси с него. След това ме накара да снимам вулгарни интимни клипове”, сподели жената.

Вчера сутринта жената успяла да избяга и разкаже на близките си, които подали сигнал в полицията. 

„Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са ножицата, косата на момичето, колан, телефон и чантата й, които са останали в дома му”, обясни районният прокурор Райна Петрова.

Пребитата във Видин жена: Искаше да ме обеси с колан, накара ме да снимам вулгарни клипове

На 19-годишния мъж, който е и криминално проявен, вече са повдигнати две обвинения – за незаконно лишаване от свобода и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, тъй като е имало сигнали, че е упражнявал насилие и преди това.

„През тези две години ние се разделяхме често, защото той ме биеше. Получавах и психически, и физически тормоз”, казва още Славка.

„Искам справедливост в тази държава”, категорична е бабата на битата жена Славка Кирилова.

Пореден случай на домашно насилие: Мъж удря бременна жена в корема

Ако бъде осъден, мъжът може да получи от 3 до 12 години затвор.

Междувременно само за няколко дни три бременни жени от Бургас са потърсили закрила в Центъра за превенция от домашно насилие. Едната от тях е загубила бебето си, а другите две са прегледани от лекар, за да установи дали е имало опасност за тях и плода им.

Районният съд днес постанови два пъти най-тежката мярка „задържане под стража". Веднъж за нападателя над бременното момиче и втори път за нападателя, за който вчера ви разказахме, който преби съпругата си и баща й пред очите на 16- годишната им дъщеря.

Престъплението спрямо 23-годишната жена било извършено на 1 август. За него законът предвижда наказание до 6 години затвор.

„Заканил се да я убие. Живеели си на семейни начала. Пребил я е. Блъскал я е в главата, влачил я е”, разказа Зорница Щърбева от Районната прокуратура.

Дело за отвлечена, бита и малтретирана жена не влиза в съда вече година

Обвиняемият е вече с присъда за нанасяне на средна телесна повреда, но служебният му защитник днес разказа друго:

„Каза ми, че твърденията на пострадалата са лъжа и по-скоро тя го е нападнала. Дори ми показа одраскване по шията”, заяви Владимир Господинов.

Упълномощеният от обвиняемия адвокат пък се отказа да го защитава.

„Имам морални съображения. Аз съм жена и майка, не мога да го защитавам”, заяви адв. Веселина Василева.

Бъдещата майка е потърсила подкрепа за издаване на ограничителна заповед в Кризисния център в Бургас.

„Знаем, че е малтретирана. Нанесени са и удари в корема. Прегледана е в Спешна помощ, но не са установили да има последици. Жената е добре”, обясни Искра Делчева, директор на центъра.
Още две бременни жени са потърсили закрила последните дни

„Едната, за съжаление, е загубила плода си. Другата – в седмия месец, е прегледана и е добре”, коментира Женя Петрова, директор на центъра.