Вижте пълния жребий за групите

Лудогорец ще се изправи срещу "Фенербахче", "Спартак" Търнава и "Норшелан" в групите на Лигата на конференциите, отреди тегленият в Монако жребий. Българският шампион, който постигна престижен успех над "Аякс" с 1:0 като гост в реванша от плейофа за Лига Европа, попадна в група Н на надпреварата.

Най-интригуваща се очертава група С, където попаднаха тимовете на "Динамо" Загреб, "Виктория" Пилзен, "Астана" и "Балкани", който бе елиминиран от "Лудогорец" в първия кръг на квалификациите за Шампионска лига.

"Лудогорец" победи "Аякс" в Амстердам, но отпадна от Лига Европа

Един от фаворитите за трофея – "Астън Вила", е в група Е заедно с отборите на "АЗ Алмаар", "Легия" Варшава и "Жрински" Мостар. "Айнтрахт" Франкфурт, който елиминира "Левски" в плейофа с общ резултат 3:1, е в група G, където са още ПАОК, ХИК Хелзинки и "Абърдийн".

Първите две издания на третия по сила евротурнир бяха спечелени от "Рома" и "Уест Хем", които ще играят в Лига Европа този сезон. Дебютните мачове от сезон 2023/24 в ЛК са на 21 септември, а груповата фаза приключва на 14 декември. Преките елиминации стартират на 15 февруари, а финалът е на 29 май на стадион „Агия София“ в гръцката столица Атина.

"Аякс" продаде голямата си звезда преди реванша с "Лудогорец"

Пълен жребий за групите на Лигата на конференциите:

Група А: Лил, Слован Братислава, Олимпия Любляна, Клаксвик

Група В: Гент, Макаби Тел Авив, Зоря Луганск, Брейдаблик

Група С: Динамо Загреб, Виктория Пилзен, Астана, Балкани

Група D: Брюж, Бодьо/Глимт, Бешикташ, Лугано

Група Е: АЗ Алкмаар, Астън Вила, Легия Варшава, Жрински Мостар

Група F: Ференцварош, Фиорентина, Генк, Чукарички

Група G: Айнтрахт Франкфурт, ПАОК, ХИК Хелзинки, Абърдийн

Група H: Фенербахче, Лудогорец, Спартак Търнава, Норшелан.