"Вярвах, че ще намерим сили да се обединим около една кандидатура в Бургас", посочи депутатът

ДПС няма място в подготвяното коалиционно споразумение. Това коментира  в „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS народният представител от ПП-ДБ Димитър Найденов. Според него темата е извадена извън контекста, а правителството и парламентът са две различни власти с две различни функции.

„Може би господин Борисов разчита на факта, че много хора не правят разлика между парламент  и правителство. Да, имаме парламентарно мнозинство между трите формации ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС за подкрепа на законодателна програма, най – вече като първа стъпка конституционната реформа. Ние от ПП-ДБ трябва да се гордеем, че сме успели да намерим мнозинство със 166 депутати за подкрепа на правната реформа, за която от ДБ говорим от 2013 година", каза Найденов.

Според него от ДБ са търсили и намерили подкрепа за осъществяване на съдебната рефрома. „Г-н Борисов да ме прощава, не съм чул в това правителство да участва ДПС, ако той има такава информация, нека посочи кои са министрите на ДПС”, добави Найденов.

Той допълни, че правителството ще успее да издържи, защото върши правилните неща. „Не мога да скрия подозренията си, че зад тези масови протести виждам политическа инициатива. Не знам дали е случайно, но забраната за внос на зърно изтичаше на 15 септември, а на 14-и беше вкарано за гласуване тя да отпадне", подчерта народният представител. Според него ако решението не е било внесено за гласуване на 15 септември забраната е щяла да изтече и съвсем тихомълком вносът е щял да бъде разрешен. „Това, което забелязах, че предложението бе внесено от ГЕРБ и ДПС. Не искам да спекулирам с темата, но е факт, че това бе ненужно гласуване”, подчерта още той.

Според народният представител падането на забраната ще гарантира по-добри цени. Той уточни, че земеделието е най-подпомаганият отрасъл и трябва да се помисли как да се разпределят по-справедливо помощите от ЕС.

По отношение кандидатурата му за кмет на Бургас той уточни, че се кандидатира в изпълнение на обещание, дадено пред негови избиратели и ще бъде издигнат от инициативен комитет. „Парламентарната група на ПП-ДБ не е издигнала кандидатура в Бургас. Бачийски ще бъде издигнат от партия "Средна европейска класа". Аз вярвах, че ще намерим сили да се обединим около една кандидатура. Това е и правилният начин", посочи Димитър Найденов.

Целия разговор гледайте във видеото.