И Борисов, и Петков прогнозираха победа за своите кандидати в София още на първия тур

Скандал между лидерите в управляващото мнозинство се разрази заради интригата в местните изори. И Бойко Борисов, и Кирил Петков прогнозираха победа за техните кандидати в София още на първия тур. Споровете за това дали биха се подкрепили взаимно при евентуален втори тур отведоха до въпроса може ли вотът да разклати управлението на страната.

Местният вот поставя под въпрос стабилността на управлението. Борисов изрази готовност да подкрепят ПП-ДБ по места на втори тур, но от обединението не са готови на тази стъпка. „Всяка местна организация ще прецени за конкретния град кой е най-подходящият човек, който трябва да бъде подкрепен на втори тур”, посочи съпредседателят на „Продължаваме Промяната” и финансов министър Асен Василев.

Борисов: Хекимян може да победи на първи тур

Ключова остава ролята на ДПС, които се явяват третия стълб в управлението по важни теми. Делян Пеевски обяви, че не вижда никакъв проблем. „Местните избори и централното управление нямат нищо общо. За всичко важно за държавата и за нейния евроатлантически път ние ще бъдем този балансьор”, допълни депутатът.

В същото време лидерът на ГЕРБ прогнозира победа за кандидата им в София - Антон Хекимян, още на първи тур. Според Борисов „шансовете му са огромни”. Той обаче отрече да е оказвал влияние в медиите.