Експозицията се представя в рамките на дейностите, предвидени по повод испанското председателство

Фотоизложба “България и Испания. 30 години заедно в Антарктида” беше открита на летище София. Изложбата може да бъде видяна до края на годината от пътуващите към една от дестинациите, с които София е свързана, в участъка преди „безмитната зона“ и изходите за качване, след паспортен контрол.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тя беше открита от посланикът на Кралство Испания в Република България н.пр. Алехандро Поланко Мата, директорът на Българския Антарктически Институт проф.дн Христо Пимпирев, директорът на летище София Хесус Кабайеро, както и от специално пристигналият за целта, представител на Министерството на отбраната на Кралство Испания, полковник Енрике Муньос. 

Експозицията се представя в рамките на дейностите, предвидени по повод испанското председателство на Съвета на ЕС и се организира от испанското посолство, съвместно с Българския антарктически институт.

Ученици отличиха Благой Цицелков като най-страстния пътешественик

Експозицията предлага извадка от историята на научните и близкосъседски отношения, които обединяват испанската и българската база в Антарктида. Освен снимките, избрани по повод честването на 110-годишнина от установяването на отношения между Испания и България през 2020 г., изложбата включва нови изображения, които подчертават значението на отличното сътрудничество, което обединява двете страни, включително и в областта на научните изследвания, разказват организаторите на събитието.

След 126-дневно плаване: Научно-изследователският ни кораб акостира във Варна