Относно отхвърления вот на недоверие Атанас Атанасов посочи, че "болшевиките" са искали да спретнат октомврийска революция

Единственото, което вотът на недоверие показва, е абсолютната предизборна немощ на партиите, които го организираха. 62 от 66 реформи, които си бяхме заложили в тази пленарна сесия, се случиха. Когато някой пита какво правят министрите и защо работят по този начин - ние показахме какво означава истинско лидерство. Да не се опитваме само да използваме PR говорения. Сложихме си репутацията на линията, за да може реформите да станат реалност. Това заяви Кирил Петков на трибунка в НС.

ПРОВАЛ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ: Кабинетът „Денков” оцеля

"Имаме образован и честен премиер, както и финансов министър, който успя да направи така, че дефицитът да падне на 3% за няколко дни. Така ни даде шанс да продължим по пътя за еврозоната. Министър Цеков спря 4 млрд. в старите поръчки на служебния кабинет, за да няма корупция. Сега са пуснати наново по прозрачен начин", подчерта той.

Относно отхвърления вот на недоверие Атанас Атанасов посочи, че "болшевиките" са искали да спретнат октомврийска революция. "Чрез протестиращите се търсеше начин да се дестабилизира страната, но разбраха, че правителството се грижи за тях през европейските фондове. Така Старозагорският район ще има бъдеще", заяви той. 

От своя страна Христо Иванов отбеляза, че вотът на недоверие е показал безалтернативността на управлението. "Успешно реализирахме своя дневен ред. Само кабинетът на Денков може да реализира дневния ред на нацията. Атакуващите управлението не могат да формулират негова алтернатива. Управлението е трудно и свързано с много компромиси, които трябва да се договарят, както и с неспирни конфликти, защото то се крепи на партии, които запазват своите различия. Президентът Радев направо обезглави системата ни за изграждане на приоритети в националната сигурност, като отказа да свика КСНС", коментира той.

Владислав Панев пък каза, че териториалните планове са най-добрата възможност за миньорите и енергетиците да защитят доходите и работните си места. "Затова целите на опозицията са безсмислени. Енергетиката се нагажда към пазарните реалности", смята той.