Тя се провежда на територията на общините Бургас, Сунгурларе и Руен

Арести и засилено полицейско присъствие в три общини в Бургаска област. 17 души са задържани в акция срещу търговията с гласове.

Арестуваха жена за купуване на гласове в село Микрево

Специализираната операция на полиция и прокуратура започна рано сутринта. След получени сигнали за купуване на гласове униформени влязоха в три общини - Бургас, Руен и Сунгурларе. Полиция и Жандармерия влязоха и в бургаския квартал „Горно Езерово”. Последваха арести.

„Проверяват се основно жилищни сгради, търговски обекти, автомобили на лица, които са заподозрени, че могат да имат съпричастност към този тип престъпления”, заяви директорът на „Охранителна полиция” – Бургас комисар Марин Димитров.

Проверени са и пунктове за търговия с черни и цветни метали.

След края на акцията стана ясно, че арестуваните в трите общини в областта са 17, повечето от които са от криминалния контингент.

Образувани са 9 досъдебни производство. Според полицията схемите за купуване на гласове не са се променили от предходните избори. 

„Схемите са основно даване на кредит или осигуряване на хранителни продукти в магазини и по някакъв друг начин ангажиране на хората с финансова страна, така че да могат в един удобен момент да бъдат ангажирани с определени партии”, обясни комисар Димитров.

 От полицията в Бургас увериха,че акциите срещу предизборната търговия с гласове ще продължат до и в деня на изборите. 

Повече гледайте във видеата.