След дълго гласуване италианските професори Лаура Бруфани, Джорджа Дония и Джулия Порека дадоха най-висок вот за моделите на Ани Хаджиева

В Международен панаир Пловдив се състоя четвъртото издание на ТеxTailor Expo - изложение за текстил и мода, по време на което бяха представeни най-актуалните тенденции и технологии в индустрията за облекло и аксесоари. Сред организаторите на събитието е световноизвестният стилист Иван Донев, който е създател на конкурса за млади дизайнери TAILOR YOUR MIND.

След дълго гласуване италианските професори Лаура Бруфани, Джорджа Дония и Джулия Порека дадоха най-висок вот за моделите на Ани Хаджиева, но на церемонията по награждаването направиха огромна изненада. Връчиха още една първа награда на Сандрела Канаан. През септември 2024 година младите дизайнерки ще започнат едногодишен, моден курс в Академия Кoefia.

10 известни личности дариха костюми с колекционерска стойност в подкрепа на УНИЦЕФ

Церемонията по награждаване на конкурса за млади дизайнери беше закрита от интернационалната Академия за висша мода и изкуство на костюма с част от колекцията, създадена от студентите.

Своите последни модни творения представиха и българските дизайнери Стоян Радичев и модното дуо Десислава Дамянова и Никола Карадамянов.

По време на церемонията Иван Донев разказа трогателна история за началото на своето образование когато ден преди да бъде изключен от Академията за мода в Рим заради неплатени такси, изпраща молитва към Бог и с последните си пари купува лотариен билет. Молбите му са чути и така Иван печели голяма сума от лотарията, с която покрива разноските по образованието си. Оттогава за него е призвание да помага на младите творци, които вървят по неговия път, а той не спира да прославя страната ни по света. Последното доказателство за това е наградата за приноса и утвърждаването на жените, връчена му на специална церемония в кметството на Рим.