Той е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление, заявяват от Столичната община

Общинската избирателна комисия с извънредно заседание, заради сигнал срещу кмета на София. Комисията ще проверява дали Васил Терзиев все още има дялове в търговско дружество. По правило градоначалникът трябва в едномесечен срок да предприеме действия за прекратяване на търговската си дейност и съответно участие в управлението на търговски дружества.

След края на днешното заседание стана ясно, че ще изискат още документи, за да се проверят всички факти. В същото време от Столичната община излязоха с позиция, че Васил Терзиев не е нарушил законодателството, а жалбата определиха като несъстоятелна.

Терзиев: МС одобри трансфер от 32,1 млн. лева за ВиК инфраструктурата на София

"Решението, което взе ОИК, е да се изискат необходимите документи от Агенцията по вписванията и Търговския регистър, тъй като е приложена справка, извлечения и актуално състояние към 18.12. В него е видно, че е съдружник със 194 дяла в това дружество. Така че комисията взе решение да се изпратят две писма - до председателя на СОС и до Агенцията по вписвания, и те да предоставят документи. След получаването им ще свикам отново заседание на комисията, на което те ще бъдат разгледани", заяви Полина Витанова, председател на ОИК-София.

Редактор: Ина Григорова