Клипът с нарушението беше пуснат от Кристин Йорданова в социалните мрежи

Полицията ще издири и санкционира момичето, карало с 256 км/ч по магистрала „Тракия”. Това обявиха за NOVA от МВР. Клипът с нарушението, който се появи в социалните мрежи, беше пуснат от модела Кристин Йорданова.

Плеймейтка се похвали, че кара с 256 км/ч по „Тракия” (ВИДЕО)

От полицията обясниха, че въпреки че става въпрос за видео от социалните мрежи, случаят няма да остане пренебрегнат. Униформените ще издирят собственика на колата и така ще се разбере кой е шофирал в конкретния момент.

„Методите да достигнем до водача, до собственика на автомобила, всеки път са различни, но в почти всички случаи имаме резултат”, коментира гл. инсп. Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Органите на реда са сигурни, че ще разберат къде и кога е заснето видеото, а шофьорът, за когото се предполага, че е самата Кристин Йорданова, ще бъде наказан. 

Как ще бъдат санкционирани шофьорите, качили видеа с нарушенията си в интернет

Румен Дунев от Българската федерация по автомобилен спорт коментира: „При едно малко разклащане на автомобила, ако той напусне очертанията на пътното платно, удари се в мантинела, стълб или билборд, подобни тежки сблъсъци приключват с фатален край”.

В конкретното видео не само скоростта е проблем, но и управлението с една ръка. „Това е част от концентрацията, която шофьорът трябва да насочи в поведението на автомобила. Един неподготвен водач, с такива скорости, смело мога да кажа, че е пътник в собствения си автомобил”, каза още Дунев.

Според юриста Силвия Петкова е възможно шофьорите, прекрачили лимита на скоростта, да бъдат наказвани с лишаване от свобода до две години. Това е възможно, само ако започне наказателно преследване, а не казусът да приключи с административно наказание.

„Прокуратурата е тази, която би следвало да се самосезира и да направи разследване. Аз не мога да си спомня за случай, при който някой да е карал с превишена скорост и да е влязъл в затвора”, заяви Петкова в студиото на „Здравей, България”.

И въпреки че черната статистика за жертвите по пътища се попълва почти всеки ден, а санкциите за скорост са над милион и половина само за миналата година, шофьорите продължават да са самоуверени.

„Самооценката на българина за шофьорските му способности е доста висока. Данните за пътния травматизъм обаче показват съвсем различни неща”, смята гл. инсп. Близнаков.