От МВР се самосезираха по случая

Серия опасни ситуации по пътищата на страната само в рамките на два дни. В събота и неделя са засечени трима рекордьори в София. 

Плеймейтката Катрин Йорданова се похвали в социалните мрежи, че шофира с 256 км/ч по магистрала „Тракия”. Видеото беше публикувано в Instagram профила ѝ, а на скоростомера се вижда, че колата се движи със 116 км/ч над ограничението. От МВР съобщиха за NOVA, че са се самосезирали и ще издирят Йорданова. Следваща стъпка обаче ще бъде доказване на провинение, защото на кадрите се вижда единствено таблото на автомобил.

При ограничение 90: Хванаха шофьор да кара със 180 км/ч по Е79

На този фон, през първите два почивни дни за новата година са отчетени няколко рекордни скорости в София. Те са съответно 148, 165 и 235 км/ч. От полицията не уточняват по кои участъци са се движили нарушителите и дали самоличността им вече е установена.

Отчетът за двата почивни дни показва близо 1600 нарушители, засечени от камерите по софийските улици. Съставени са 98 акта и 372 фиша. Спрени от движение са 13 коли, а други 6 автомобила са дерегистрирани. Не липсват и пияни и дрогирани водачи. Четирима са заловени с алкохол в кръвта, а други двама - с наркотици.