Здравната организация ще търси нови методи за преодоляване на заплахите за общественото здраве

Близо 7 млн. души загубиха живота си по време на световната пандемия от COVID-19, разказва rfa. Именно в такива моменти изпъква важната роля на Световната здравна организация (СЗО). Съединените щати планират да задълбочат сътрудничеството си с нея. 

"СЗО е била на фронта в почти всички глобални здравни предизвикателства през последните 75 години, борейки се и лекувайки някои от най-смъртоносните болести на планетата. Пандемията от COVID-19 също разкри значителни пропуски в "архитектурата" на глобалната здравна сигурност, включително в СЗО. Ние насърчаваме дългосрочни приоритети на САЩ за укрепване на регионалната способност и намаляване на рисковете, представени от новите инфекции", съобщи Лойс Пийс, американски официален експерт по обществено здравеопазване, който служи като помощник-секретар в Службата по глобални въпроси към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Щатите. 

Китай доминира строителния сектор в Нигерия, местни инженери недоволстват

За да се изгради по-добра здравна структура, американското правителство се фокусира върху работата си със СЗО, като целта е организацията да получи достъп до по-широк кръг здравни заплахи и начините за тяхното преодоляване.

"Фактически, САЩ бяха едни от първите, които пуснаха нова ваксина срещу COVID-19. Ние сме една от 59-те държави, които първи подписаха договора за създаване на Световна здравна организация. Оттогава ние участваме в множество от нейните успехи и по същото време сме стимулирали организацията да бъде по-добра през последните 75 години", казва Пийс.

Терапия с кислород под високо налягане помага на ветерани със стресови разстройства в Израел

САЩ се ангажират да продължат работата си, за да бъде предпазен светът от нова здравна криза, подобна на COVID-19, допълва rfa.

Редактор: Калин Дацов
Източник: dariknews.bg/rfa