Тя била винаги най-силна в това да нарушава правилата, водена от принципа на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“

Ако искате да останете млади, трябва да мислите като млади. Любопитството и чувството за хумор ме тонизират, държат ме млада, отворена към нови хора и неща, готова за приключения. Никога не искам да бъда стара глупачка. Аз съм се самопровъзгласила за най-стария жив тийнейджър в света и възнамерявам да се запазя такава“, казва Айрис Апфел, която почина на 102-годишна възраст.

Американка на 97 години стана модел

Родената на 29 август 1921 г. Айрис Барел е била винаги най-силна в това да нарушава правилата, водена от принципа на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“.
Айрис е отраснала в Лонг Айлънд в семейството на руски емигранти. Внучка е на руски майстор шивач, а баща й бил ексцентричен декоратор. Продавал стъкла и огледала и работел с най-добрите дизайнери на Ню Йорк. Така че той въвел дъщеря си в своя кръг.

През 1947 г. Айрис се запознава с Карл Апфел и двамата веднага решават, че са създадени един за друг. Потвърждават го със сватбата си година по-късно (Айрис е облечена в розово) и със 70-годишния си щастлив брак. Буквално докато смъртта ги раздели – Карл Апфел си отиде през 2015 г., само три дни преди да навърши 101 години.

Не изпускайте ритъма на деня - Последвайте ни в Google News Showcase