Тя завършва образованието си с отличен и се връща в България

През 2009-та година една българка със смели мечти сбъдва една от най-големите си цели – приета е да следва интериорен дизайн в Милано. Реалността надминава очакванията ѝ – Италия е прекрасна – храната наистина е най-вкусната на света, хората са възпитани и усмихнати, състудентите ѝ са забавни и интересни, преподавателите са професионалисти.

Българка с трансплантиран бял дроб ще участва в Световното по ски в Италия

И така, докато не настъпва денят на обратното броене: италианските лекари диагностицират Ирен с муковисцидоза, отключена в следствие на прекарана пневмония. Започват прегледи на всеки три месеца. Веднъж годишно Ирен Дикова трябва да постъпи в болница за провеждане на поддържаща терапия. Болестта протича сравнително леко и Ирен не нарушава ежедневния си ритъм на живот – учи, излиза, дори спортува.

Завършва образованието си с отличен и се връща в България, където стартира собствен бизнес. Годината е 2016-та, Ирен пътува със своя баща от София за Виена. Състоянието ѝ рязко се влошава. Пристигайки във Виена, веднага звънят на спешна помощ. Качването в линейката е последното, което Ирен си спомня от този ден. След 48 часа се събужда с трансплантиран бял дроб. Възстановява се бързо. Седмица след операцията вече е на крака, а месец по-късно прави и дълги разходки. Осъзнава, че живее втори живот благодарение на трансплантацията. Никога няма да забрави надпис, видян в интензивно отделение – „Бог се интересува от нашите души, не от органите ни“.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase