Трябва да бъдем много, много внимателни, за да не ескалира това във война между Русия и НАТО, подчерта Джеймс Хепи

Обединеното кралство трябва да обмисли изпращането на войски в Украйна. Но в същото време те трябва да са далеч от фронтовата линия, заяви бившият министър на въоръжените сили и депутат Джеймс Хийпи в интервю за Sky News.

Лондонски шофьори даряват бракуваните си коли на Украйна

По думите му военните на Обединеното кралство трябва активно да помагат в подготовката на въоръжените сили на Украйна, но не трябва да се доближават до зоната на бойните действия. "Според мен трябва да бъдем много, много внимателни, за да не ескалира това във война между Русия и НАТО", подчерта той.

Хийпи също призова Лондон и неговите съюзници да предоставят на Киев още повече видове оръжия. "Мисля, че ще трябва сериозно да помислим, за да разберем какво друго можем да дадем (на Украйна) от сегашните ни резерви. За да разберем какъв е следващият праг на способностите, които можем да достигнем отвъд крилатите ракети Storm Shadow“, добави той.

Зам. генералният секретар на НАТО: Русия използва темата за ядрените оръжия с цел пропаганда

Освен това в разговора със Sky News бившият министър предположи, че Великобритания трябва да бъде по-добре подготвена да отблъсне "нарастващите заплахи“. Той призна, че би искал да види модерна версия на системата от Студената война, подготвяща цялата страна - армията, индустрията и обществеността - за потенциален въоръжен конфликт.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: "Фокус"