Емил Узунов остава без книжка за дълги периоди от време, докато се докаже, че не е нарушител

Преди дни Върховният касационен съд поиска отмяна на решението за отнемане на коли от пияни и дрогирани водачи. А екип на NOVA ни среща с мъж от Асеновград, който е истински рекордьор по брой пъти, в които е уличаван в шофиране под въздействието на наркотици. Емил Узунов отговаря за подобни нарушение три пъти за две години.

„При първото ми спиране бях четири месеца без книжка. Три месеца чаках експертизата на ВМА-София и още един месец беше срокът, в който прокуратурата трябваше да се произнесе. Втория път бях без книжка четири месеца и половина. А третия път чаках осем месеца и половина, за да излязат резултатите. В крайна сметка, за две години, без автомобил съм бил общо година и седем месеца”, разказа Узунов.

Отнемането на колите на пияни шофьори отива в КС

Оказва се, че той не е сядал зад волана под въздействието на амфетамини, както показвали полевите тестове. Оневиняват го пробите от взетите му кръв и урина, но след дълго чакане.

Узунов категорично заявява, че е твърдо „за” превенцията, но призовава за по-бързо извършване на експертизите на заподозрените в нарушения. Мъжът от Асеновград е завел дела срещу МВР и прокуратурата и възнамерява да съди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase