Това се е случвало в периода от 1 май 2021 до 12 април 2024

МВР отговори на временната комисия в Народното събрание, която разследва Агенция „Митници”. Според справката Стефан и Марин Димитрови са ходили на срещи в министерството нееднократно в периода от 1 май 2021 г. до 12 април 2024 г.

В становището на силовото ведомство се твърди, че баща и син Димитрови са се срещали с Бойко Рашков в качеството му на министър, а тези срещи са траели около 10-15 минути. Възможно е Рашков да бъде поканен на следващото заседание на комисията. Днес той не беше открит за коментар.

Нови обвинения за Банкова: Повишавала свои служители без тяхно съгласие

„Част от срещите са провеждани между 10 и 15 минути в МВР. Вие ще си зададете въпросите защо и какво касае толкова кратък период за провеждане на среща. Оставят ли се някои неща в министерството”, каза Станислав Балабанов от ИТН.

„Да вземат прокуратурата и службите да си свършат работата. Съвсем очевидно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема”, заяви Йордан Цонев от ДПС.

„Единственото лице, което до момента не сме чули да се е сдобило с някакво процесуално качество и да е било разпитвано е бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков”, подчерта Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

Обвиниха Живко Коцев за участие в организирана престъпна група

„Да поканим господин Рашков на изслушване, така че да можете да зададете всичките си въпроси”, настоя Венеция Ангова от ПП-ДБ.

„Вие в момента основателно се нахвърляте един върху друг от „сглобката”, но всички тези хора сте ги избрали вие заедно”, е мнението на Румен Гечев от БСП.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase