Очаква се политическата развръзка на казуса с министъра на външните работи

Започва решаваща политическа седмица. Днес президентът Румен Радев и премиерът Димитър Главчев трябва да проведат нова среща на „Дондуков” 2 , за да решат за рокадите в служебното правителство. Така се очаква политическата развръзка на казуса с министъра на външните работи.

Главчев предложи да поеме и МВнР, Радев го призова да помисли (ОБЗОР)

Преди седмица премиерът Димитър Главчев поиска смяната на Стефан Димитров. Първо за поста предложи зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който се отказа след редица критики. Министър-председателя обяви, че няма план Б и излезе с решение сам да поеме и този пост. Президентът Румен Радев обаче му даде време до днес да помисли и да се посъветва с експерти.

Очакванията са след разговора държавният глава да издаде два указа – за смяната на министъра на външните работи и за смяна на министъра на земеделието, каквото предложение също имаше от премиера. Всичко това на фона на последната работна седмица на 49-ото Народно събрание. Депутатите имат още три работни дни преди да излязат първо във Великденска, а след това и в предизборна ваканция.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase