Темата коментира управителят на БДЖ "Пътнически превози” инж. Венцислав Славков

„Във връзка с ремонта, започнал на Централна гара София, се наложи да се променят разписанията на някои влакове. Защото няма възможност всички композиции да пристигат и тръгват от Централна гара – се наложи основният трафик да се пренасочи през жп гара София-Север.  За улеснение на пътниците пуснахме така наречените шатъли, до гарата. Първоначалната ни идея беше да запазим всички влакове – кат брой и състави, за да няма пътници, които да не бъдат обслужени”. Така в предаването „Пресечна точка” управителят на БДЖ "Пътнически превози” инж. Венцислав Славков коментира хаоса в жп трафика, настъпил заради започналата най-активна фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София.

Влизат в сила новите цени на билетите за влаковете

По думите му, за да се ориентират по-добре пътниците – служители на БДЖ ще ги упътват на пероните на гара София-Север. „В рамките на последните два дни направихме промяна на връзката на влаковете. Заменихме влакови състави с мотрисни влакове, за да намалим престоя и прекачванията на гара София – Север. Информация за пристигане, заминаване и прекачване на влаковете има на сайта на БДЖ”, подчерта той.

Инженер Славков обясни, че до неудобството на пътниците основно се е стигнало „основно заради опита на БДЖ да запази целия обем на превозите”. „Но се оказа, че самата гара София-Север няма капацитета да поеме целия необходим подвижен състав от вагони, локомотиви и мотрисни влакове”, посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase