Премиерът с коментар преди началото на МС

„Във вторник станахме свидетели на това как още една предизборна пушилка беше разсеяна. Надзорният съвет на НСИ взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11% и това е в съответствие с всички правила. Не може пенсиите на хората да са предизборен плакат". Това коментира премиерът Димитър Главчев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Синя и зелена: ЦИК показа как ще изглеждат бюлетините за вота 2 в 1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 през юни върви по план. Очаква се този процес да приключи от 24 до 26 май.  

Главчев каза още, че е провел среща с организацията „Прозрачност без граници" във връзка с подготовката за изборите. „Те са лидер в проследяването на изборните процеси. Срещнах се с председателя Франсоа Валериан, както и с българския представител Калоян Славов. Те останаха доволни от това как действа МС и обещаха пълно съдействие в тази посока”, обясни служебният премиер.

Официално: 11% индексация на пенсиите от 1 юли

Главчев коментира и президентските избори в Република Северна Македония.

„Многократно сме заявявали, че сме „за” европейската перспектива пред страната, но тя трябва да извърви пътя си. Трябва да спазва всички договорености, ние няма да сме пречка", коментира още премиерът.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase