Пилотът на Формула 1 едно посвети на баща си победата си в Гран при на Монако

Шарл Леклер посвети през сълзи победата си в Гран при на Монако от Формула 1 на покойния си баща Ерве Леклер, който почина през 2017. Това предаде агенция „Ройтерс”. 

Снимка: Getty Images

"Баща ми направи абсолютно всичко по силите си, за да стигна до позицията, в която съм в момента. Днес постигнах не просто моята мечта, а и тази на моя баща", заяви Леклер, цитиран от „Ройтерс”.

Пилотите от Формула 1 почетоха паметта на легендарния Аертон Сена (СНИМКИ)

През 2017 година Шарл беше основен кандидат за титлата във Формула 2 и му се наложи да се състезава само три дни след смъртта на баща му. Той спечели състезанието за Гран при на Баку от полпозиция.

Снимка: Getty Images

"Това беше първият случай в кариерата ми, в който получавах в съзнанието ми спомени от миналото, докато карах. Спомних си моментите ни заедно и всички жертви, които той трябваше да направи, за да стигна до Формула 2. Това беше мечта и на двама ни. Това, както вече стана ясно, беше най-трудният момент в кариерата ми", продължи Леклер.

Никола Цолов с първа победа във Формула 3 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пилотът спечели пред собствена публика и в присъствието на принц Албер."Всъщност, някъде две обиколки преди края, вече не виждах на излизане от тунела, защото имах сълзи в очите. Казах си да се стегна, защото това не беше моментът. Особено на трасе като това в Монако, където трябва да бъдеш постоянно нащрек", каза още Леклер. "Беше много трудно да си сдържам емоциите и мислите за хората, които ми помогнаха да стигна до този момент", добави той.

30 години от смъртта на легендарния Аертон Сена

Снимка: Getty Images

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Ивайло Георгиев, БТА