Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност

Млад мъж беше прострелян от полицай през изминалата нощ до Медицинския университет в Плевен. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

Кола с петима млади мъже засякла небрандиран и необозначен автомобил на „Криминална полиция” с двама цивилни полицаи в нея, които са работили оперативно по друг случай. Служителите на МВР настигнали младите мъже и ги спрели, като излезли от автомобила с извадени значки. Младежите и шофьорът се уплашили и тръгнали да бягат. В този момент единият криминалист извадил пистолета си и стрелял първо встрани, след което по колата. Куршумът влязъл през багажника и ранил един от младежите, който стоял на задната седалка.

Опит за грабеж в златарско ателие в Бургас, продавачка е нападната с електрошок (СНИМКА)

Пострадалият е студент на 19 години. Той бил закаран в болница, а днес му е направена операция за изваждане на проектила. Няма опасност за живота му.

Пред NOVA говориха другите четири момчета, които били в автомобила. Едното разказа, че другата кола ги засякла. Мъжете ги попитали има ли проблем и ги накарали да отбият. Младежите обаче се уплашили, че може да им се случи нещо, тъй като полицаите били цивилни. Потеглили и се чул изстрел, а едно раненият им приятел извикал да карат към болница.

Другият младеж разказа, че след като стигнали в болницата, лекарите не ги пуснали, а момчетата от страх да не ги убият, се криели в храстите.

В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство. Иззети са записи от видеокамери, натривки от ръцете на полицая, балистика от оръжието и две гилзи. Тепърва ще се уточнява, каква е телесната повреда на младежа.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase