Коментар на Ивелин Михайлов и Николай Марков

Голямата изненада на вота 2 в 1 беше новосформираната партия "Величие", която успя да преодолее 4-процентната бариера за влизане в НС. Неин лидер е бившият офицер от НСО Николай Марков, а създател на "Величие" е Ивелин Михайлов. В студиото на "Здравей, България" двамата коментираха резултатите от изборите, както и бъдещата си стратегия в парламента.

„Ние сме близо до хората, които искат да свършат работа. В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа. Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите”, обясни Ивелин Михайлов.

Резултати при 36,73% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

По думите му България има „перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната”.

„Но те не се спазват. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават, ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС, като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това”, подчерта Михайлов.

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез която се взимат управленските решения”, коментира Николай Марков в отговор на въпрос какви са амбициите за работата на партията му в НС.

Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase