Възникнал спор между 30 и 40 души, те започнали да се обиждат и да се замерят с камъни

26-годишен мъж е привлечен като обвиняем за хулиганство след като е насочил моторна резачка към полицаи и жители на пловдивското село Куртово Конаре. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. 

По данни на полицията е възникнал спор между две групи жители на селото заради пусната силна музика. На мястото се събрали между 30 и 40 души. Те започнали да се обиждат и да се замерят с камъни. Един от тях уцелил обвиняемия. На място пристигнали полицейски служители, които опитали да потушат скандала. През това време мъжът се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки обидни и заканителни думи.

Словенец опита да нахлуе в парламента с моторна резачка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Независимо от отправените неколкократно разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил. Напротив - приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него. Затова на два пъти полицай възпроизвел предупредителни изстрели със стоп патрони. Едва след втория изстрел обвиняемият спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира, но бил задържан.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Пресиана Вълканова, кореспондент на БТА