Тя заяви пред CNBC, че Европа прилича на „супермаркет за идеи за САЩ“

Инфлацията намалява бързо и очакванията ни са, че тя ще се върне към целта (2 на сто на годишна база - бел. ред) през втората половина на 2025 г. Това заяви в Люксембург Кристалина Георгиева, която представи доклад на международната финансова институция за състоянието на еврозоната. Тя посочи, че по-рано е разговаряла със Еврогрупата и нейният председател Паскал Донахю.

Кристалина Георгиева: Финансовата стабилност на правителствата ще бъде тествана отново

По рано днес Георгиева заяви пред CNBC, че Европа трябва да постигне пълния потенциал на своя единен пазар, защото по-скоро в момента тя прилича на „супермаркет за идеи за САЩ“.

"Много от това, което е изобретено тук, в крайна сметка става търговски жизнеспособно в САЩ, а когато погледнете основната пречка, е че ЕС с 27 страни, все още не е интегрирал своя единен пазар. Искаме да видим повече гъвкавост на пазара на труда в Европа, искаме да видим задълбочаване на финансовите пазари, което означава да ги интегрираме искаме да видим банковия съюз, капиталовия съюз работещи и на място", посочи още управляващият директор на МВФ.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase