Тя се е занимавала със сводничество, проституция, търговия с наркотици, пране на пари, престъпен заговор, нападения и дори убийства

Специализирани структури от България, Германия, Литва, Холандия и Унгария разбиха уебсайт, използван за вътрешна комуникация на мащабна престъпна група, като част от международна операция. У нас действията са осъществени съвместно от екипи на дирекция „Киберпрестъпност“ на ГДБОП и на Следствения отдел на Софийската градска прокуратура.

Разследването срещу платформата coco.gg започнало през декември 2023 година, след като било установено, че от 1 януари 2021 г. до 7 май 2024 г. са образувани над 23 000 съдебни производства, свързани с нея. Уебсайтът, наричан от френските медии „бърлога на хищници“, е блокиран на 25 юни.

Той бил използван за комуникационен канал между организирани групи при извършването на широк спектър от престъпления. Сред тях детска порнография, сводничество, проституция, търговия с наркотици, пране на пари, престъпен заговор, нападения и дори убийства. Смята се, че има над 480 жертви на престъпна дейност, осъществявана от потребители на сайта.

Работата на международния екип по случая продължава.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase