Това заяви независимият депутат

Независимият депутат Калоян Методиев обяви категорично, че няма да подкрепи кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС с първия мандат.

Той изтъкна няколко причини: „Първата – ГЕРБ вече четири пъти участва в управлението на страната. Три пъти самостоятелно и един път в коалиция с ПП-ДБ и ДПС. След управлението на ГЕРБ ние минахме на последно място по абсолютно всички социално-икономически показатели в Европейския съюз. Това не го казвам аз, а европейската и българската статистика”, подчерта народният представител.

Дебатът за проектокабинета: Обвинения, лични нападки и остър тон в пленарната зала (ОБНОВЯВА СЕ)

Според Методиев за последните десет години при управлението на ГЕРБ продължителността на живота намаляла с година. „Как да подкрепя правителство, което дава по-малко живот на българското население? Няма как да стане”, заяви още той.

„През 2005 година съм дал интервю, в което съм казал, че от брака между мутри и ченгета ще се родят чудовища. Съжалявам, но поредното ваше правителство би било чудовищно, и за държавата, и за политиката, и за бъдещето на страната. Затова призовавам да се гласува против”, завърши Методиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase