С това депутатите от Движението, подкрепили кандидатурата, остават 29

Ердуан Мехмед, народен представител от парламентарната група на ДПС, е подал декларация в деловодството на Народното събрание за промяна във вота при гласуването на предложения за министър-председател Росен Желязков вчера. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Народното събрание. Декларацията е подадена днес. 

Пеевски: ДПС ще върви напред с г-н Доган, няма да изключим гласувалите срещу Желязков депутати

С депозираната от него декларация, народният представител изрично е заявил, че вотът му следва да се счита като гласувал „против“ и моли за това да бъде уведомен техническия отдел на Народното събрание и да бъде отразена съответната промяна. 

Вчера парламентарната група на ДПС не гласува единно за излъчения от ГЕРБ -СДС за министър-председател Росен Желязков, въпреки декларираната подкрепа от трибуната. След отказа на депутата гласът му да се счита „за“, заявен в депозираната декларация, депутатите, подкрепили кандидатурата, остават 29. Други 14 бяха – „против“, а един гласува с „въздържал се“.  

Днес парламентарната група на ДПС взе решение да изключи народният представител Джейхан Ибрямов, който гласува с „въздържал се“. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: Десислава Антонова, БТА