Гледайте финала Испания - Англия в неделя от 22 ч. по NOVA и DIEMA SPORT 3

Остават 48 часа до финала на UEFA EURO 2024, където един срещу друг ще застанат отборите на Англия и Испания.

„Имам фаворит и това е отборът на Испания. Каквото и да се случи на финала на UEFA EURO 2024,  ще има нещо историческо – или Испания ще стане първият единствен тим с четири европейски титли, в момента държи това върховенство, споделено с Германия по три шампионски титли на Стария континент, или пък Англия за първи път ще триумфира като шампион на Европа, и ще добави европейска титла към световната, която има от 1966 г.”, коментира в „Интервюто след Новините на NOVA” спортният продуцент Гено Даскалов.

Обрат и гол в добавеното време прати Англия на финал на UEFA EURO 2024 (ВИДЕО)

Той обясни, че Англия ще има с ден по-малко за тренировки. „За второ поредно първенство Англия е на финал. След като драматично загуби в Лондон през 2021 г. от Италия, сега ще иска да се реваншира”.

UEFA EURO 2024: Испания е на финал след обрат срещу Франция с 2:1

По негови думи това първенство ще бъде запомнено с много рекорди. „За най-бърз гол в 23-ата секунда между Италия и Албания, най-млад голмайстор, на 16 години – Ламин Ямал от испанския отбор, най-възрастен участник – Пепе от Португалия, както и за най-възрастен голмайстор – Лука Модрич от Хърватия”, посочи Даскалов.

В неделя от 22:00 ч. финалът на UEFA EURO 2024 - Испания - Англия ще бъде излъчен на живо по NOVA и DIEMA SPORT 3.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase