Темата коментират Калоян Паргов и Нидал Алгафари

Разцепление на партии, спорове и конфликти в Народното събрание и извън него, разговори и отзаз от диалог. Какво се случва на политическата сцена в България и ще се наложи ли да избираме народни представители за седми път коментираха пиар експертът Нидал Алгафари и председател на СИНПИ Калоян Паргов в "Челюсти" по NOVA NEWS.

ПП-ДБ ще върне втория мандат неизпълнен

„Всички партии казват, че искат правителство, но явно не се получава", каза Паргов. Той смята, че ситуацията с втория мандат е била ясна -  искането на ПП-ДБ за три месеца отлагане е било с предизборна цел.

„Не виждам от политическите формации, освен ГЕРБ и „Възраждане“, кой друг има желание да отиде на избори, каза Алгафари.

 „ДПС на Делян Пеевски също иска избори, не е ясно ДПС на Ахмед Доган дали иска“, смята Паргов. Той е на мнение, че с третия мандат ДПС на Доган ще направи опит за сформиране на правителство. Паргов допълни, че ще е интересно на кого ще бъде връчена папката. Той каза още, че ПП-ДБ нямат полза от нови избори.

Алгафари е на мнение, че БСП, ПП-ДБ, „Величие“ и ДПС имат нужда от време, за да се стабилизират. По негови думи при следващи избори резултатът ще е същия, затова е най-добре президентът Радев да удължи периода за връчване на мандата. Той допълни, че най-добре би било това да се случи през октомври 2025 г. Пиар експертът смята, че ако политиците знаят, че не предстои предизборна кампания, те ще започнат да работят върху приемането на необходимите закони.

Паргов бе катерогичен, че Радев няма да направи това.

По темата за природните бедствия Паргов каза, че държавата трябва да отдели средства за закупуването на необходимата техника за борба с пожари и наводнения.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase