Цялата документация, историята на партията – не я виждаме никъде, каза Джевдет Чакъров

Ново напрежение в ДПС. Активисти на Движението, начело с единия председател Джевдет Чакъров, влязоха с адвокат и ключар в централата на партията. Тя беше затворена преди две седмици, а официалната версия е ремонт.

Към 19 часа депутатите, които бяха изключени или напуснаха парламентарната група на Движението, както и представители на Младежкото ДПС, останаха в централата на партията. NOVA научи неофициално, че те нямат намерение да напуснат сградата тази вечер.

Тази сутрин преди да стигнат до централата на партията, активисти на ДПС от страната и депутатите, изключени и напуснали парламентарната група, се събраха в столичен хотел.

„Това, което съм упълномощен от целия актив от 500 човека да ви кажа е, че активът изцяло застава зад призива на д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото обръщение. Всички призоваха за ДПС без Пеевски”, заяви Чакъров.

Според него скоро се очаква и свикване на Централен съвет, който да вземе решение, но Чакъров не съобщи дата.


От хотела представителите на формацията тръгнаха на шествие до централата на партията, която от две седмици е затворена заради ремонт.

„Ние няма къде да посрещаме нашите структури, нашите колеги, при положение че се прави ремонт само на последните два етажа. Сървърът на партията е изключен, няма комуникация между структурите”, посочи Джейхан Ибрямов.


Минути след изявлението, на място пристигнаха адвокат и ключар, а вратата беше отворена.

„По надлежния законов ред с адвоката влязохме в централата на ДПС. Всичко е изнесено, всички кабинети са празни и най-важното - кабинетът на Ахмед Доган буквално е изтърбушен. Цялата документация я няма никъде. Централата ще бъде отворена, ние не я окупираме днес”, заяви Чакъров.


След смяната на ключалката увериха, че достъп ще имат всички от партията, включително и другият председател Делян Пеевски. Той отговори с позиция: „Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase