Това се случва преди връчването на третия мандат

В очакване на третия мандат, партиите в парламента заговориха за обединение, но не в това Народно събрание, а след изборите. Преди връчването почти всички партии обявиха готовност да се включат в разговори, но с идеята за обединение след вота.

„То като прогнозата за времето стана. Като не се случи нищо с първия мандат, няма какво да се случи нито с втория, нито с третия”, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той призова за смирение по време на кампанията с цел този вот да е последният предсрочен.
„И да спрем да се самохвалваме всичките. Малко да се смирим и да помислим дали след тези избори няма с разум да направим нещо добро за страната. Това ще прави ГЕРБ. Другите да си правят комисии. Да си се хвърлят на прокурори, на МВР и да си търсят бухалки. Някои могат да ме обвинят в мекота или мека топлина, но в случая аз считам ,че това е по-правилно”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Йорданов за ПП-ДБ: Когато корупцията е при тях, се правят на гламави

Към нов парламент погледнаха и ПП-ДБ.

„Ние сме готови да обсъждаме какви са нашите приоритети, защото това е начина да търсим някакъв тип разбирателство и общо решение, но сме изключително скептични, че може третия мандат да се реализира в това НС.

От БСП и „Има такъв народ” призовават за последен опит преди финала. Като от левицата дори смятат, че има шанс Националния им съвет да разреши преговори с ГЕРБ.

„Трети мандат е различен. С кого ще разговаряме, ще стане ясно след заседание на Националния съвет”, обясни Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП.

„Част от партиите имат решение на техните национални органи и по-трудно ще работят БСП. Така, че ако ще се прави сериозен опит за третия мандат, логично е да е при нас”, смята Тошко Йорданов от ИТН.

Денков: Скептични сме за реализацията на третия мандат

От „Възраждане” изчакват процедурата да приключи.

„Няма какво да коментираме, там президентът трябва да реши”, твърди Цончо Ганев.

От ДПС не изказаха мнение. А, докато се изчаква връчването на последния мандат, оказва се работата в зала също е на изчакване. Днес заседанието на парламента продължи точно час и десет минути.

„Вие подигравате ли се с тази програма? От месец работим и няма нито един закон разгледан или приет”, каза Корнелия Нинова.

„Тези въпроси бяха обсъдени на Председателски съвет. Не знам защо вие не си говорите с ръководството на вашата парламентарна група”, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян.

Всички законопроекти са разпределени в комисии.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase