Коментар на Силвия Петкова и Владимир Тодоров

Обвинението на полицайката Симона Радева е затова, че в нощта на ПТП, за което Георги Семерджиев беше предаден на съда и има присъда, тя му е помогнала да се укрие в дома си, като му е предоставила метална тръба, с която да се изкачи до жилището си. Дадените от нея обяснения са, че тя действително му е дала тази тръба, но не е знаела, че е извършил престъпление. Това каза адвокат Силвия Петкова в "Твоят ден" по NOVA NEWS. И попълни, че в наказателното право не може да се смята, че някой знае или предполага нещо.

Две години след трагедията на "Черни връх": Бившата полицайка Симона Радева отива на съд (ОБЗОР)

Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи посочи, че на Семерджиев са били повдигнати пет обвинения. „Той лансираше безумни теории, че бил дал колата на някой да кара колата, за да прави тест драйв. След това твърдеше, че се е возил на задна седалка, но бе доказано, че по еърбега и волана има негови следи. Присъдата от 20 години дава някаква справедливост, но тя не може да върне убитите момичета“, каза той. Тодоров допълни, че полицаите трябва добре да внимават с какви хора общуват и е недопустимо служител на реда да бъде в толкова близки отношения с криминално проявено лице.

Адвокат Петкова каза, че в случая с Радева не би трябвало да има трудности с доказване на вина от страна на прокуратурата. Тя подчерта, че не знае за много случаи при които полицаи са дадени на съд, а "това означава, че обществото има проблем".

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase