Дебора Михайлова коментира пускането под домашен арест на Георгиев

За първи път пред медиите говори майката на подсъдимия по случая „Дебора” Георги Георгиев Диана Стоянова. Според нея синът ѝ не е извършителя на нараняванията върху Дебора. Следващата седмица ще стане ясно и дали Георгиев, ще бъде освободен под домашен арест. 

„Синът ми е невинен. Аз не съм отгледала насилник. Вече една година лежи в ареста без доказана вина. Смятам, че правосъдие не се раздава на улицата”, заяви Стоянова пред NOVA.

Адвокатите на Дебора Михайлова заявиха, че при пускането на Георгиев под домашен арест, той може да се свърже с нея. "Тя действително е притеснена, че първият човек, който той ще потърси, е тя. И се притеснява евентуално за въздействието на социални мрежи, телефонни обаждания или други подобни. Надявам се това да не стане", каза Слав Даскалов, адвокат на Дебора Михайлова. 

Адвокатът на Дебора: Тя се притеснява, че Георги ще опита да се свърже с нея, докато е под домашен арест

Относно опасенията на Дебора Михайлова, Стоянова отбеляза, че той няма за какво да я търси. „Той беше пуснат един месец миналата година вкъщи. Ако искаше, тогава беше моментът да я потърси”, подчерта тя.

Според адвокатите на Георгиев той нямал желание да говори с нея, и няма как да повлияе на свидетелите, които вече били разпитани.

Дебора Михайлова коментира пускането под домашен арест на Георгиев в социалните мрежи. "Подобни хора, ако мога да ги нарека така, не трябва да се разхождат на свобода", заяви тя. 

Стоянова коментира, че Георги Георгиев е добър човек. „Той е израснал почти на село, обича животните и се занимава с тях. Никога не е бил насилник”, посочва майката на подсъдимия и уточни, че той не се чувства добре в ареста.

Дебора за Георги Георгиев: Подобни хора не трябва да се разхождат на свобода

Задържането на Георгиев в ареста за една година е незаконосъобразно, според защитата му. "Много е вероятно самото престъпление да остане неразкрито. С оглед липсата на адекватни действия от страна на полиция и прокуратурата в първоначалните дни", посочи адвокатът на Георгиев Петко Кънев.

А, че Георгиев е извършителят на престъпленията срещу Дебора, са категорични, адвокатите ѝ. "Катеорично очаквам да бъде доказана вината, но не бих желал да коментирам на този етап доказателствата", отбеляза Даскалов.

Прокуратурата има седем дни да обжалва решението на съда за пускането на Георги Георгиев под домашен арест.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase