„Много добре осъзнаваме, че шансовете за съставяне на правителство са минимални”, посочи Джевдет Чакъров

Втори ден представители на „Има такъв народ” се срещат с независими депутати в 50-ото Народно събрание. Днес те разговаряха с изключените от групата на ДПС, които са на страната на Ахмед Доган. Срещата започна с търсене на пресечни точки за общо правителство.

„Такава криза, в която е страната, няма с какво да я сравним след 89-а година. Надявам се осъзнавате, че отговорността е на хората в парламента и трябва заедно да намерим решение. Разбира се, нищо не е на всяка цена. В такива ситуации трябва да търсим общите неща, а не разликите”, каза в началото председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Старт на преговорите за правителство с третия мандат (ОБЗОР)

От своя страна председателят на ДПС Джевдет Чакъров обясни, че са приели поканата за разговор от името на „автентичното ДПС”. „Много добре осъзнаваме, че шансовете за съставяне на правителство са минимални. Но приехме да бъдем диалогични, защото е редно да има диалогична среда. Не само да се чертаят червени разделителни линии”, поясни той.

След срещата Чакъров обобщи, че в много голяма степен визията и приоритетите, представени от партията мандатоносител, съвпадат с политиките им. От ИТН обясниха, че все още са умерени, но все по-големи оптимисти. Разговорите продължават утре с парламентарните групи.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase